Takspecialisten

Takspecialisten

Vi är specialiserade på att tvätta, blästra, impregnera och måla alla taktyper. Vi har mångårig erfarenhet, använder kvalitetsprodukter från Iso Paint Nordic och arbetar på ett noggrant och säkert sätt.

Taktvättning

Det är viktigt att hålla taket rent från mossa och andra föroreningar. Mossan biter lätt fast på ojämna ytor och binder fukt som då tränger in i tegelplattor och mineritskivor det leder till sprickbildning i samband med att temperaturen sjunker och vattnet fryser. Även färgen på plåttak tar skada av tärande smuts och bleknar under gassande sol, allt detta leder till att plåten börjar rosta. Reagera i tid och beställ en gratis takbesiktning så kollar vi vad ditt tak behöver, istället för att lämna det och senare hamna på dyra takreparationer.

Impregnering

Vid tvättning av tegeltak och tegel/rappade fasader använder vi ofta ett impregneringsmedel som tränger in i porer och små sprickbildningar för att sedan stelna och bilda en slät yta där pollen och moss-sporer har svårt att fästa sig. Denna metod används så gott som alltid om inte ytan blir målad efter tvättning. Impregneringen finns som ofärgad/genomskinlig (hydroblock) men även med olika färgsättning (hydrocolor).

Om du vill utföra arbetet själv kan du köpa impregnering och mossgift från oss. Läs mer om mossgift här. Och om impregneringsmedlet här.

Målning

Har ni tänkt måla taket? I det här skedet uppstår ofta många olika frågor. Ta gärna kontakt för rådfrågning och konsultering.  Vi vet av erfarenhet att det inte är någon lätt sak att måla ett tak, på rätt sätt. Det är många olika aspekter som inverkar på vilken metod som lämpar sig bäst för ditt tak. Förarbetet i form av tvättning eller blästring till vilken typ av målfärg och hur den appliceras. Vi använder kvalitetsprodukter från isopaint nordic, ett danskt företag och nordens ledande tillverkare av takskydds färger och impregneringar. Deras mycket elastiska vattenbaserade tak-målfärger målas i två skikt för ett så hållbart och snyggt slutresultat som möjligt.

Taksäkerhet och reparationer

Via oss får du även tillgång till olika produkter för ditt tak. Vi förmedlar och installerar takstegar, snöhinder och hängrännor. I samband med besiktningen av ert tak redgör vi även om det finns behov av andra reparationer utöver tvättning och ytbehandling. Vi utför reparationsarbeten så som:

  • montering och reparation av snöhinder och takstegar
  • byte av söndriga tegelpannor
  • reparation och installation av hängrännor
  • kontroll och reparation av takunderlag

Hur gör vi?

Såhär går vanligtvis ett takuppdrag till:

  • Kunden kontaktar oss, t.ex. via formuläret nedan
  • Vi kontaktar kunden och kommer överrens om tid för besiktning
  • Vi besiktar taket och redogör åtgärdsbehoven samt ger en utförlig offert på arbetet
  • Vi gör avtal med kunden och kommer överrens om när arbetet skall utföras
  • Vi utför arbetet enligt överrenskommelse
  • Slutgranskning och dokumentation tillsammans med kunden

Vid utförandet tar vi hänsyn till boende och miljön genom att ha snyggt omkring oss och sortera avfallet. Arbetet utförs alltid av en kunnig personal.

 Kom ihåg hushållsavdraget 

 Nu även finansiering från oss 

Fylli formuläret så kontaktar vi er så fort som möjligt.